23-24 червня
Фестиваль "Товмацький курінь" відбудеться на Шполянщині

23‒24 червня у селі Товмач Шполянського району відбудеться Історико-просвітницький фестиваль "Товмацький курінь" на честь 100-річчя Української революції, 100-річчя Вільного козацтва та 120-річчя отамана Холодного Яру Івана Лютого-Лютенка. Співорганізаторами заходів є Шполянська районна організація ВО "Свобода".

Фестиваль "Товмацький курінь" цього року пройде втретє. Слід нагадати, що він відбувається з пропозиції та ініціятиви в. о. очільника шполянських свободівців Сергія Кепші. Сільський голова Товмача Сергій Коваль забезпечує активну участь громади та районної влади в підготовці заходів.

Слід зауважити, що село Товмач − батьківщина повстанських отаманів Холодного Яру Івана Лютого-Лютенка і Чорного Ворона (Івана Черноусова).

Організатори обіцяють гостям цікаву програму з піснями, гутірками, майстер-класами. Гостей запрошують приїздити на два дні й облаштовувати своє дозвілля на природі в наметовому містечку.

У програмі свята:

23 червня 2017 року.

18:00 − заїзд учасників фесту, розгортання наметового містечка;

19:00 − урочисте відкриття погруддя Тараса Шевченка;

19:30-22:00 − показові виступи лебединських джур, розваги, стрільба;

22:00 − вечірнє віче та просвітницька година в наметовому містечку.

24 червня 2017 року.

З 10:00 ‒ відкриття та освячення пам'ятних знаків на честь героїв Української держави, фестиваль повстанської пісні, виступи відомих митців України в межах програми Історичного клубу "Холодний Яр", ярмарок, виставки виробів декоративно-прикладного мистецтва, літературний розмай, майстер-класи.

Свободівці запрошують усіх українців приєднатися до святкування!