7 грудня
У Черкасах Леся Горліс-Горська презентує автентичне видання "Холодного Яру"

7 грудня 2017 року в Центрі дитячої та юнацької творчости Леся Горліс-Горська представить до уваги черкасців перевидання оригінального тексту книги "Холодний Яр", автором якої є її батько Юрій Горліс-Горський.

Легендарний хорунжий Армії УНР Юрій Горліс-Горський написав унікальну книгу, що стала документальним свідченням повстанських, антибільшовицьких, антиросійських рухів на Чигиринщині, що на території Черкаської области. Книга "Холодний Яр" послугувала місточком між наддніпрянським та галицьким українськими національно-визвольними рухами ХХ століття. "Холодний Яр" став настільною книгою для підпільників УПА.

Леся Горліс-Горська презентує саме автентичне видання (передрук із книг 1934 та 1937 років) книги Юрія Горліс-Горського, до якої увійшов твір "Холодний Яр" та публіцистика автора. Окремою книгою донька видала повість Горліс-Горського "Отаман Хмара".

Окрім цього, Леся Горліс-Горська до уваги громади презентує написану нею книгу про її родину та життєвий шлях батька: "Козак із Зірок".

Загалом 7 грудня в Черкасах відбудеться дві зустрічі з Лесею Горліс-Горською:

1) об 11:20 у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, авдиторії 326, 1 корпусу університету, що за адресою: бульвар Шевченка, 81;

2) о 17:30 в актовій залі Центру дитячої та юнацької творчости, що за адресою: вулиця Смілянська, 33.

Організатори презентації: Черкаський осередок ВГО "Сокіл", ВОУ "Яворина" та Черкаська міська організація ВО "Свобода".