28-29 квітня
Вшанування героїв Холодного Яру

28-29 квітня 2018 року на Черкащині в Холодному Яру відбудуться щорічні вшанування героїв Холодного Яру. Цьогоріч урочисті заходи буде присвячено століттю Української революції й 250-літтю Коліївщини.

Заходи розпочнуться 28 квітня о 10:00 у селі Медведівка біля пам'ятника Максиму Залізняку. Перший день присвячено холодноярському турніру з національних одноборств ім. Максима Залізняка, також відбудуться книжковий ярмарок, ярмарки народних майстрів та вечір пам'яти Максима Залізняка в стінах Медведівського будинку культури за участи народних депутатів від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка та Юрія Левченка.

За словами президента історичного клубу "Холодний Яр" Романа Коваля, 28 квітня також планується музичний фестиваль вояцької пісні за участи відомих українських гуртів, бандуристів та виконавців пісень про московсько-українську війну. А 29 квітня вшанують пам'ять головного отамана Холодного Яру Василя Чучупаки, відвідають братські могили холодноярців та сотника Івана Компанійця в Мотриному монастирі. Крім цього, відбудеться освячення зброї на берегах Гайдамацького ставу, а потім події продовжаться літературною сценою, виступами козаків і продовженням фестивалю вояцької пісні.

Прес-служба Київської міської організації ВО "Свобода"