10 червня
У Черкасах відбудеться Zеленфест

10 червня 2018 року в Черкасах у парку "Сосновий бір" уперше прогримить Zеленфест. Фестиваль присвячено природі та її стихіям. Відповідно до кожної з них будуть організовані тематичні заходи, виступи та майстер-класи.

Організатори закликають на фестиваль гостей гаслом: "Підкори свою стихію!". Чотири стихії: земля, вода, вогонь, повітря. Чотири тематичні локації та безліч цікавих територій, майстер-класів, активності та розваг. Вигуляти повітряного змія, поліпити з глини, походити по розжареному вугіллю, змайструвати морський корабель ‒ а яку стихію хочеш підкорити ти? Організатори також закликають гостей заходу відповідати тематичному однострою заходу: вдягнути зелений одяг.

Програма фестивалю:

12:00 відкриття Zеленфесту.

Протягом дня працює ярмарок майстрів, аквагрим, заплітання кіс, фотолокації, спортивно-розважальні локації, фотосушка, фуд-корт, виступи артистів, пленер Дитячої художньої школи імені Данила Нарбута, колективне творення картини "Я ♥ парки", на сцені проходить концертна програма, показові виступи та яскраві номери та інше.

Протягом дня працюють тематичні майстер-класи від ГО "Творчий Коловрат" ‒ "Підкори свою стихію!":

ПОВІТРЯ: "Ловець снів", "Повітряний змій" (місце: Дитячий майданчик).

ВОДА: "Паперові кораблі", "Суднобудування" (місце: Озеро Русалочки).

ВОГОНЬ: майстер-клас від театру вогню "Сварожичі" місце: Локація біля сцени).

ЗЕМЛЯ: "Ліпка з глини", "Лялька-мотанка" (місце: Ярмарок майстрів).

З 12:00 реєстрація на пригодницький квест по парку (місце: Центральна алея, намет ВГО "Сокіл").

12:00-19:00 діє "Гральний майдан" стародавні настільні ігри (місце: Ярмарок майстрів).

13:00 масовий запуск повітряних зміїв (місце: Дитячий майданчик).

З 13:00 музичні виступи вокалістів (місце: Велика сцена).

13:20 презентація дитячої книги-розмальовки "Казковик", автори: поет Юрій Руф та художник Віталій Волочко, презентує Діана Тяско (місце: Дитячий майданчик).

14:00 урочисте відкриття струмків, що були створені в рамках проекту "Минуле на дотик" (МІСЦЕ: Доріжка-спуск під мостом Кохання). Відкривають: Юрій Ткаченко (голова Черкаської ОДА), Анатолій Бондаренко (міський голова Черкас), Юрій Ботнар (голова Черкаської обласної "Свободи", заступник міського голови Черкас, куратор "Дирекції Парків"), Сергій Воронов (директор департаменту освіти та гуманітарної політики) та Володимир Стойко (очільник "Дирекції Парків").

14:00 старт пригодницького квесту по парку від ВГО "Сокіл".

З 14:00 початок роботи фуд-корту (місце: біля Літнього кінотеатру).

14:20 показовий запуск корабликів від "Станції юних техніків" (місце: Озеро Русалочки).

15:00-15:30 тренування з фітнесу від студії Nanum Fit (місце: Велика сцена).

17:30 показ тематичного "стихійного" боді-арту (місце: Велика сцена).

17:00-18:00 майстер-клас від театру вогню "Сварожичі" (ПОПЕРЕДЖЕННЯ: можна забруднитися, тому беріть змінну футболку :) (місце: Алея біля сцени).

18:00-19:00 відтворення характерницького козацького обряду очищення вогнем (вуглеходіння) (місце: Алея біля сцени).

19:15 вікторина з призами (місце: Велика сцена).

19:30-20:30 виступ відомого гурту "Чумацький шлях" (місце: Велика сцена).

Початок заходу 10 червня 2018 року о 12:00 у парку "Сосновий бір". Гостей закликають підходити на центральну алею парку (зупинка автобуса "Сільгосптехніка").

Організатори фестивалю: КП "Дирекція Парків", Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, ВГО "Сокіл", ВОУ "Яворина" за підтримки ВО "Свобода".