3 червня 2013
Депутатський запит щодо законности та доцільности проведення 17-18 травня в місті Умань "антифашистських маршів"

17-18 травня Партія регіонів ініціювала проведення антиукраїнських акцій, які було названо "антифашистськими мітингами". Як відомо, кожна система політичних поглядів має класифікаційні ознаки. Ситуація виглядала досить комічно, оскільки комплекс ознак фашизму на сучасну пору має та партія, яка була ініціятором проведення так званих "антифашистських мітингів", ‒ Партія регіонів.

Уманська влада від часу проголошення незалежної української державности активно підтримувала антиукраїнські прояви внутрішньої політики, оскільки їхня ментальність не адаптувалася до життя в умовах незалежної державности. Тому 17 травня цілком логічною була організація в Умані т. зв. "антифашистського мітингу".

Партія регіонів здійснює антиукраїнську політику. Діяльність "регіоналів" послаблює процес духовного й економічного відродження української державности. Це ж стосується й уманської влади, що фактично повністю представлена "регіоналами", ‒ вона провадить політику щодо подальшого геноциду українського народу.

До мене як до депутата міськради звертаються уманці з вимогами пояснити необхідність проведення "антифашистських мітингів", зокрема і в Умані. Для того, щоби давати обґрунтовані відповіді, я прошу голову міста повідомити мені:

1. Кого ви мали на увазі, коли казали про те, що, якби влада проводила "антифашистський мітинг" в Умані, то це передбачало б наявність в Умані фашистів?

2. На попередній сесії подивувала присутність відомих всім уманцям кримінальних авторитетів. Запрошення кримінальних авторитетів до участи в роботі сесії ‒ це в дусі нинішньої влади, на чолі якої стоїть колишній кримінальник, що обіймає посаду Президента. Це свідчить про те, що злиття влади і криміналу з тіньового простору перейшло на офіційний рівень від найвищих щаблів до найнижчих адміністративних ланок. Чи мають право сторонні особи перебувати, а тим паче ‒ брати участь у сесіях міської ради?

3. Проведення згаданого вище мітингу веде до згуртування міської громади чи до залякування і до розколу, ворожнечи й ненависти в середині українського суспільства?

4. Чи не є цей захід закликом до репресій всіх незгодних із діями Партії регіонів і зокрема Вас як міського голови, адже згідно з логікою проведення "антифашистського мітингу" в Умані, всіх незгодних із Юрієм Бодровим можна оголосити фашистами?

Богдан Чорномаз, депутат Уманської міської ради від ВО "Свобода"