13 травня 2014
Кандидати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на виборах депутатів Черкаської міської ради та Черкаського міського голови

№ 1 Андрій Куча, кандидат на посаду Черкаського міського голови. Народився в селі Студенець на Канівщині 1989 року. Українець. Має вищу освіту, за фахом економіст, закінчив Черкаський державний технологічний університет. Є членом Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з 2009 року. Головою Черкаської міської організації націоналістичної сили обраний 2013 року. Є помічником-консультантом народного депутата України від ВО "Свобода" Юрія Сиротюка.

Був учасником та одним з організаторів майже усіх патріотичних акцій в місті й області з 2008 року, зокрема холодноярських ушанувань, мовного майдану у Черкасах тощо. Під час Революції гідності Андрій Куча був одним із організаторів черкаського Майдану, а перебуваючи в Києві, очолював делегацію обласної "Свободи", яка дислокувалась у приміщенні Київради. Разом з активістами Черкаської "Свободи" перебував у Києві під час лютневих подій 2014 року. Неодружений.

№ 2 Юрій Ботнар. Народився 1986 року в місті Кишинів (Молдова). Українець. Має вищу освіту. Закінчив магістратуру агрономічного факультету Уманського національного університету садівництва. Працював помічником-консультантом народного депутата України Юрія Сиротюка. Громадський та політичний діяч. Один з організаторів і активних учасників більшості молодіжних, патріотичних і націоналістичних акцій, кампаній, ініціатив на Черкащині та в Україні з 2008 року. Один з найактивніших противників режиму Януковича-Тулуба на Черкащині. Єдиний з репресованих черкаських політиків, що за опозиційну діяльність проти режиму Януковича був заарештований та звинувачений за двома "політичними" статтями у лютому 2014 року. Голова Черкаської обласної організації ВО "Свобода". Неодружений.

№ 3 Ярослав Нищик. Народився у Смілі Черкаської області 1986 року. Українець. Має вищу освіту, закінчив ЧНУ ім. Б. Хмельницького, викладач історії. В Черкасах проживає з 2003 року. Приватний підприємець. Учасник студентського голодування 2005 року в ЧНУ, коли було звільнено з посади Кузьмінського. Під час мовного майдану 2012 року був затриманий та побитий міліціонерами. Під час Революції гідності до січня 2014 року був керівником міського мобілізаційного штабу ВО "Свобода" ‒ організовував допомогу київському Майдану та допомагав у організації черкаського Майдану. Член Президії Черкаської міської Народної ради. Один з організаторів блокпостів від "Беркуту" та "тітушків" на в'їзді на Золотоніську дамбу 20 та 21 лютого 2014 року. Одружений. Має доньку Мирославу. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 25.

№ 4 Василь Костів. Народився 1963 року в селі Козаківка на Івано‒Франківщині. Українець. Закінчив Київський технологічний інститут харчової промисловості. Працює електромонтером на ПАТ "АЗОТ". Голова Черкаської районної організації ВО "Свобода". Одружений. Має двох дітей: сина Андрія, що нині мобілізований до війська, та доньку Оксану. Також балотується у мажоритарному окрузі № 21.

№ 5 Андрій Лупко. Народився 1979 року в місті Черкаси. Українець. Приватний підприємець. Директор магазину "Тепломаркет". Освіта середня спеціальна. Одружений, виховує двох синів. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 17.

№ 6 Ігор Коломоєць. Народився 1966 року у місті Черкаси. Українець. Має вищу освіту. Закінчив Омське вище загальновійськове училище та Академію державного управління при Президентові України. Спеціальність "Держслужбовець". У 2002‒2007 роках працював директором ПП "Колонад", а у 2008‒2013 роках ‒ директором заводу з переробки рису в смт Каланчак на Херсонщині. Одружений, виховує сина. Також балотується у мажоритарному окрузі № 26.

№ 7 Віталій Козир. Народився 1992 року в місті Потсдам (Німеччина). Українець. Студент факультету технологій, машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету, спеціальність "Інженер-механік". Проживає в місті Черкаси з 1996 року. Відповідальний за молодіжну політику Черкаської обласної організації ВО "Свобода". Активний учасник Революції гідності. Неодружений. Також балотується у мажоритарному окрузі № 23.

№ 8 Олександр Різник. Народився 1993 року в місті Черкаси. Українець. Студент Інституту економіки та права, факультету правознавства Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Член міського комітету партії, керівник юридичного відділу Черкаської міської організації ВО "Свобода". Неодружений. Також балотується у мажоритарному окрузі № 20.

№ 9 Антон Ведула. Народився 1995 року в місті Черкаси. Українець. Студент Інституту історії та філософії Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, спеціальність "Історія". Член-кореспондент Малої академії наук України. Член міського комітету ВО "Свобода", керівник Черкаського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної організації "Студентська Свобода". Один з організаторів черкаського Майдану. Неодружений. Також балотується у мажоритарному окрузі № 8.

№ 10 Олександр Яценко. Народився 1984 року в місті Черкаси. Українець. Має базову вищу освіту. Закінчив Черкаський політехнічний технікум за спеціальністю "Монтаж та експлуатація електроконструкцій міських та цивільних споруд". Працює інженером з обслуговування комп'ютерної техніки. Одружений, виховує доньку. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 1.

№ 11 Сергій Фесенко. Народився 1988 року в місті Черкаси. Українець. Студент Східноєвропейського університету економіки та менеджменту. Веде здоровий спосіб життя, займається боксом. Певний час проживав у Європі, в Італії, саме там побачив приклад боротьби за права людини і якісно нові принципи муніципального господарювання європейців. Під час Революції гідності брав активну участь у черкаському Майдані, чергував у революційній Київраді в складі Черкаського загону самооборони ВО "Свобода". Член Черкаського міського комітету ВО "Свобода". Неодружений. Також балотується у мажоритарному окрузі № 27.

№ 12 Анастасія Кісільова. Народилась 1990 року у Смілі на Черкащині. Має вищу освіту. З відзнакою закінчила філологічний факультет Черкаського національного університету. Член літературного об'єднання імені Василя Симоненка. Займається спортом ‒ чемпіонка області з армреслінгу серед жінок. Брала активну участь у черкаському Майдані, зокрема й у січневих подіях. Брала участь у роботі Черкаського мобілізаційного штабу ВО "Свобода" з допомоги київському Майдану та роботі черкаської делегації у революційній Київраді. Член міського комітету ВО "Свобода", очолює прес-службу обласної організації партії. Незаміжня.

№ 13 Тетяна Юрченко. Народилась 1992 року в місті Черкаси. Українка. Разом із родиною мешкає на Донеччині. Освіта базова вища, студентка Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, спеціальність "Хімік, вчитель хімії". Активний учасник черкаського Майдану. Член ВО "Свобода". Незаміжня. Також балотується у мажоритарному окрузі № 12.

№ 14 Діана Тяско. Народилась 1991 року у селі Княжа на Звенигородщині. Українка. Закінчила із відзнакою магістратуру Інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. За фахом філолог, викладач української мови та літератури. З 2008 року проживає у місті Черкаси. Працює адміністратором у інтернет-магазині. Під час Революції гідності брала активну участь у черкаському Майдані, зокрема у січневих подіях. Організовувала збір коштів для побитих міліцією та ув'язнених у черкаському СІЗО автомайданівців. У лютому разом із Анастасією Кісільовою вперше організували Жіночу сотню в Черкасах, яка брала активну участь у подіях на дамбі та блокпостах. Також брала участь у роботі черкаської делегації у революційній Київраді у Києві. Веде здоровий спосіб життя, займається важкою атлетикою. Створила у соціальній мережі "Вконтакті" ініціативу "Донори Черкащини", яка спрощує пошуки донорів крові. Член ВО "Свобода". Незаміжня. Також балотується у мажоритарному окрузі № 11.

№ 15 Віталій Брик. Народився 1974 року в місті Орел (Росія). Українець. Має вищу освіту, закінчив Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", спеціальність "Інженер системотехник". Донедавна працівник підрозділу інформаційної безпеки АТ "Райффайзен Банк Аваль", а зараз військовослужбовець ЗСУ, що був мобілізований згідно Указу в. о. Президента України "Про часткову мобілізацію", офіцер відділення формування команд і партій. Одружений, виховує двох доньок. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 24.

№ 16 Руслан Біланинець. Народився 1992 року в селі Пилипець Міжгірського району Закарпатської області. Освіта середня спеціальна: "Муляр, лицювальник" та "Водій-тракторист". Стажується у приватному сервісному підприємстві "Ньютон". Активний учасник Революції гідності. Неодружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 4.

№ 17 Олександр Дзюбук. Народився 1955 року в селі Друхівка на Рівненщині. Українець. Має вищу освіту, закінчив Горлівський державний інститут іноземних мов. Директор ТОВ "Радіком". Має доньку. Брав активну участь у роботі Черкаського міського мобілізаційного штабу ВО "Свобода". Активний учасник черкаського Майдану. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 13.

№ 18 Віталій Доля. Народився 1984 року в селі Лузанівка на Кам'янщині. Українець. Освіта базова вища, спеціальність "Фінанси". Працює менеджером з оптової торгівлі у ТОВ "Агрохім-2001". Неодружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 16.

№ 19 Артем Литвиненко. Народився 1994 року в місті Черкаси. Українець. Навчався в 9 гімназії, нині студент Черкаського державного бізнес-коледжу, спеціальність "Економіка підприємства". Активіст черкаського Майдану. Неодружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 23.

№ 20 Руслан Ерфан. Народився 1989 року в селі Таганча на Канівщині. Українець. Має середню спеціальну освіту, закінчив Маслівський аграрний технікум, спеціальність: "Організація та технологія ведення фермерського господарства". Активіст черкаського Майдану та активний учасник Революції гідності. Сотник Черкаського міського загону самооборони ВО "Свобода". Одружений. Також балотується у мажоритарному окрузі № 10.

№ 21 Володимир Замула. Народився 1988 року в Корсунь-Шевченківському. Українець. Має незакінчену вищу освіту, спеціальність: "Вчитель початкових класів з викладанням інформатики" та "Інженер з захисту інформаційних та телекомунікаційних мереж". Працює інженером з обслуговування систем охорони і безпеки у Черкаській продовольчій компанії. Неодружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 3.

№ 22 Володимир Левченко. Народився 1979 року в місті Кіровоград. Українець. Має вищу освіту, закінчив Черкаський державний університет ім. Б. Хмельницького, спеціальність: "Програмне забезпечення автоматизованих систем". Одружений, виховує сина. Активіст черкаського Майдану. Член Черкаського міського комітету ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 19.

№ 23 Олександр Добруля. Народився 1972 року в місті Черкаси. Українець. Має вищу освіту, закінчив Черкаський державний технологічний університет, спеціальність: "Інженер-електромеханік". Працює інженером з експлуатації обладнання у ТРЦ "Любава". Активіст черкаського Майдану. Одружений, має двох доньок. Член Черкаського міського комітету, голова КРК Черкаської міської організації ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 23.

№ 24 Віталій Шепель. Народився 1987 року в місті Черкаси. Українець. Має середню освіту. Активний учасник Революції гідності та черкаського Майдану. Неодружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 5.

№ 25 Зоя Бойченко. Народилася 1985 року в Христинівці. Українка. Має вищу освіту. Закінчила Черкаський державний технологічний університет, спеціальність: "Економіка підприємства". Фахівець з питань планування й контролю бюджету, у 2008‒2010 роках працювала в Черкаській ОДА. Працює викладачем коледжу Київського міжнародного університету. Громадський діяч, брала активну участь у Помаранчевій революції та Революції гідності, активний учасник черкаського Майдану. Організатор та учасник майже усіх молодіжних, патріотичних та націоналістичних заходів на Черкащині з 2005 року. Співініціатор знесення пам'ятника Лєніну у Черкасах. Неодружена. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 30.

№ 26 Володимир Костенко. Народився 1987 року в місті Черкаси. Українець. Навчався в гімназії № 31 міста Черкаси. Має вищу освіту, закінчив Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького, спеціальність: "Юрист". Працює юристом ПАТ "Укрнафта". Активний громадський діяч, учасник Черкаського Майдану, координатор обласного осередку Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнська Люстрація". Одружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 29.

№ 27 Віктор Олексюк. Народився 1955 року в селі Самари на Волині. Українець. Має вищу освіту, закінчив Львівський державний інститут фізичної культури, спеціальність: "Викладач фізичного виховання і спорту". Майстер спорту з боксу. Активний учасник Революції гідності. Одружений, має двох дітей. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 18.

№ 28 Ірина Онищенко. Народилася 1985 року в селі Гладківщина на Золотоніщині. Українка. Має вищу освіту. Закінчила ЧНУ ім. Б. Хмельницького, спеціальність: "Соціальний педагог". Працювала вихователем в дитячому садочку протягом п'яти років. Незаміжня, виховує сина. Активний учасник черкаського Майдану. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 2.

№ 29 Олег Саламаха. Народився 1985 року в селі Гордашівка на Тальнівщині. Українець. Має вищу освіту, закінчив Кіровоградський національний технічний університет, спеціальність: "Автомобілі, автомобільне господарство". Працює старшим менеджером у приватному підприємстві "Делікат-авто". Громадський активіст, учасник черкаського Майдану та Революції гідності. Одружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 7.

№ 30 Михайло Пророченко. Народився 1975 року в місті Черкаси. Українець. Має середню спеціальну освіту, закінчив Київський топографічний технікум, спеціальність: "Геодезист-землевпорядник". Активний учасник Революції гідності ‒ був у Києві від початку, з листопада 2013 року, і до самої втечі Януковича. Неодружений. Член ВО "Свобода". Також балотується у мажоритарному окрузі № 9.

Прес-служба Черкаської міської організації ВО "Свобода"